måndag 8 oktober 2012

Ledig helg

Loppisinköp

Denna helgen har jag varit ledig, vad passar då bättre än en loppisrunda? Vi tog vår lilla husbil och drog iväg redan på torsdagskvällen!! En tur runt i Skåne blev det.
I Kävlinge finns det en loppis som vi brukar besöka så på fredagasmorgonen körde vi dit. Där hittade vi lite av varje bl.a en mandelkvarn som jag letat efter. 30 kr kostade den, det var ju rena rea-priset!!
Nu ska den bara skrubbas och diskas riktigt ren sen ska det malas mandel här. Ja jag äter enligt LCHF och då är det mycket mald mandel så en mandelkvarn behövs verkligen då. Även i den lantliga inredningsstilen är en mandelkvarn uppskruvad på en hylla ett måste så där slog jag två flugor i en smäll!!
 
 
 
På lördagsmorgonen var vi i Simrishamn, där är det bakluckeloppis varje lördag längs Suckarnas gång. Nu är det förstås snart slut för i år, men en runda där blev det innan vi körde till Hammenhög. I Hammenhög har en idrottsförening loppis 2 timmar varje lördag. Det var första gången vi var där.
När dörrarna öppnades rusade folket som väntat utanför på öppningsdax in och upp för trapporna sen tog det inte många minuter förrän de flesta godbitarna var sålda! Vi visste inte riktigt hur det funkade här så vi blev lite efter i inrusningen, men ett par saker fick vi tag i iallafall!!
Denna bagerska hittade jag där. Tänkte ge henne till min dotter som bakar mycket och samlar på tårtspadar. Tårtspadarna kan hon samla i denna bagerskas bakdel där det får plats en del.
 
Utanför Hammenhög ligger Mariedahls gård och där finns det mycket grejer både stora och små. Vi köper mest små eftersom vi har hundarna med oss i bilen och då går det inte att köpa stora möbler eller liknande, och det är kanske tur för vi har redan det mesta hemma.
Sambon brukar köpa motortidningar och denna gång hittade han en hel hög så nu har han vinterlektyr för hela vintern.
Jag hittade några böcker från slutet av 90-talet som Anna och Maria Örnberg skrivit och de fick naturligtvis följa med mej hem.

 
Fynda, fixa och renovera här finns det många tips på hur man blandar färg och målar. I slutet av boken finns det mönster och schabloner.

Ofta är det små ting som kan göra stor skillnad när större delen av vårt liv består av vardag så varför låta den bli grå? Här finns tipsen för en vackrare vardag. Blomtips, ljus och spetsar.

Gardintips för hela året!!
Böckerna är kanske lite omoderna men man kan få inspiration och idéer och sen kan man alltid ändra på färgerna så de passar in idag. Alla tre böckerna kostade mej 20 kr.
 

Denna söta rosenkaffekoppen med fat där kakan får plats hittade jag också på Mariedahls gård, den kostade 20 kr. Tror att koppen är från 50-talet då  när Tv kom skulle man kunna ta med kaffet och kakan och sitta framför tvn.

Äggstället med en tupp i mitten hittade jag också, tänkte att den passar in i den lantliga stilen som jag ju tycker om. Får se om jag ska ha den framme alltid eller spara den till påsk. 15 kr var allt den kostade.

En lite guldig plåtburk fick också följa med mej hem. Det har varit kex från Tyskland i den. Jag gillar plåtburkar så när jag hittar någon som inte är allför dyr har jag svårt att låta bli att köpa.
 
Det var inte bara påsksaker jag hittade utan även en del julsaker!

Dessa röd/vita grytlappar blir fina till jul, de ska såklart tvättas och pressas till först.
 
Jag hittade även ett fint julförkläde lite skrynkligt men alldeles nytt med etiketten kvar! Detta blev mitt för 30 kr.

Ja min lilla smala provdocka fick testa det och blev såhär fin och när det blir tvättat och struket så blir det säkert jättefint på mej med!!
 
Det här var det mesta på vår loppisrunda. Men visst finns det lite fynd till som jag visar en annan gång. De fynden ska fixas till först på ett eller annat vis!
 
 
 
 
 
 
 

Inga kommentarer: